maanantai 4. toukokuuta 2020

Puskissa
Tänä keväänä ompelukoneet ja -hommat ovat jääneet melkein kokonaan. On ollut helpompi tarttua puikkoihin silloin, kun käsitöille on jäänyt hetkinen. Ompelujumi johtuu osin siitä, että valmistelutöiden ja raivaamisen ajatteleminen on tuntunut niin isolta hommalta, ettei ompelulle olisi varsinaisesti jäänyt edes aikaa. 

Kuitenkin mittavaksi kasvaneet kangaspinot (lisääntyykö kangas kaapissa?!) ja  lastenvaatteiden lyhenevät lahkeet ja hihat pakottanevat kohta koneiden ääreen. Nyt sille ehkä on myös aikansa, kun muutto on viimein saatu tehdyksi ja kotona suurin osa tavaroista löytänyt paikkansa. 

Ihastuin tähän Rosa Pomarin Arbusto -neuleeseen ja Retrosarian Brusca -lankaan. Ohje on englanniksi, mutta yllättävän helppolukuinen (etenkin kun sen tulostaa ja tekee merkintöjä työn edetessä). Harmikseni tajusin vasta puolessa välin neuletta, kuinka nypyn viereen tulevan reiän saa katoamaan nätisti seuraavalla kerralla, mutta suoraan sanottuna olin liian laista purkaakseni koko työn alkutekijöihinsä. Huomasin myös, että kun viime syksynä koko vaatekaappi kääntyi harmaaseen ja mustaan, olen nyt kevättalven ja kevään aikana alkanut kaivata värejä. Tosin ehkä olisi myös syytä perehtyä siihen, mitkä värit ovat niitä itselle kaikkein sopivimpia ja sopivat yhteen, jotta vaatekaappi ei paisuisi hurjankokoiseksi kokoelmaksi yksittäisiä vaatekappaleita, jotka eivät sovi yhteen. Huoh. 

Opeteltavia asioita olisivat myös mallitilkun neulominen (Miksi, ois miksi se laiskottaa?) ja oikean koon valinta ja kuvattavana oleminen. Syystä tai toisesta rinnanympäryksen mukaan valittu koko on minulle usein liian suuri. (Liittyy ehkä myös tuohon mallitilkkuasiaan, heh) 
Tässä kyseisessä paidassa väljyys ei haittaa, sillä malli on lähtökohtaisesti väljä ja laatikkomainen. 
Kolmannen kuvan ilme kertonee kaiken siitä tuskasta, kun haluaisi kivoja sovituskuvia, mutta lopputuloksena on yleensä nippu luonnottomannäköistä pönötystä.

Onnistuin myös ilmeisesti neulomaan helmasta liian pitkän, sillä jouduin neulomaan hihat loppuun yhtä aikaa yhdestä kerästä. Viimeisestä kuvasta näkyy, minkä verran lankaa jäi pääteltäväksi. Aika Zero Waste-linjalla mentiin. 
Neuleohje: 

Koko: 
L

Lanka: 
Retrosaria Brusca 
(ostettu Kässäkerho PomPomista) 

2 kommenttia:

  1. Taisi tossut vähän kastua tuossa poseerauskuvassa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Paikka oli ihana ranta, mutta auttamattomasti keskellä suota, joten luontevaa olemista edesauttoivat läpimärät tossut :D

      Poista