torstai 31. maaliskuuta 2016

Kuluvia osia

Legginsit, nuo meidän eskarin lempihousut 
(ja miksei minunkin, vain orastava keski-ikäisyys saa pukeutumaan julkisesti farkkuihin, yleensä.)

Mukavat päällä, mutta etenkin ohuesta trikoosta valmistetut eivät oikein tahdo kestää käytössä koko sitä aikaa, minkä mahtuisivat lapselle päälle. 
(kyllä, minun mielestäni vaatteet saisivat kestää edes suhtkoht säällisinä koko sen kauden kun päälle mahtuvat. Vaatinenko liikaa?! (ja etenkin meidän vaatemäärillä...  kun niitä housuja ei ole ihan yhdet tai edes kolmet kaapissa...)

Koska reikiä tuntuu syntyvän neidin housuihin tasaista tahtia ja lähinnä polviin (toisissa housuissa myös peppuun, en oikein ymmärrä miten) niin että housut suurelta osin ovat vielä ehjät, ajattelin kokeilla, kuinka trikoopöksyjen paikkaaminen onnistuisi. (Vaikka kyse on suurimmaksi osaksi näistä n. 3 euron leggsuista. Muuten ne 10 euron legginsit kuluu ihan yhtä lailla, olen huomannut)

Ja hyvinhän se onnistui. 
Sattuneesta syystä kaapista löytyi (löytyy) kasa kuviollisia tilkkuja ja kaksipuolista liimakangasta, joista sain tehdyksi silitettäviä paikkoja. Paikat silitin reikien päälle ja ompelin suoralla tikillä reunasta (saa nähdä miten kestävät käyttöä, ensimmäisestä käytöstä ja pesusta selvisivät hyvin). Housujen lahkeet jouduin leikkaamaan toki sisäsaumasta auki, jotta tämä onnistui.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti