sunnuntai 21. elokuuta 2016

Pääskyt

 Verson puoti järjestää silloin tällöin  virtuaaliompelukerhon. 
Tällä kertaa satuin olemaan oikeaan aikaan Facebookissa ja ehdin napata itselleni ompelukerhopaketin. Paketin tultua siitä ilmestynyt kangas aiheutti hetken päänvaivaa, mutta facebookissa vilahdelleet kuvat uusimman Ottobren relaxed-mekosta ratkaisivat pulman. 

Itselle siis minttua :)
 (En muista milloin viimeksi minulla olisi ollut minttua. Ehkä ei ikinä) 

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun ompelin itselleni Ottobren kaavoilla, joten mitoitus mietitytti. Vaatteen mallin perusteella uskalsin ottaa kaksi numeroa pienemmän kaavan, kuin mitä kokotaulukko määräsi. Silti sain kaventaa takakeskisaumasta vielä miltei kymmenen senttiä pois, jotta vaate istui. 
Ja onneksi korjasin, koska ensimmäinen versio muistutti taas soputelttaa mekon sijasta. Mietin vielä, pitäisikö helmaa korjata hieman enemmän kapenevaksi. 
Jouduin nimittäin lyhentämään helmaa reilusti, jolloin kaavaan merkitty helman kavennus hävisi käytännössä kokonaan 
(niin ja minä kyllä menen siihen kokotaulukon 168 cm +-4 senttiä kategoriaan)   

Mutta kelpo mekkonen siis. Ajattelin yhdistää tätä viileämmillä keleillä viime talvena neulomaani pilvenreunalla-villatakkiin.


Olen ihaillut noita imetyskoruja pitkään, mutta en ole raskinut/saanut aikaiseksi hankkia sellaista. Nappikauppa  Punahilkkaan tuli myyntiin silikonihelmiä, satiininauhoja ja turvalukkoja ko. korujen tekemistä varten ja tilasin itselleni omat helmet. 
Ja onneksi tilasin, ovat aika ihanat ja pikku-ukko tykkää
 (ja sopivat yhteen mekon kanssa. No värin puolesta. Muutenhan tämä mekko ei oikein mahdollista imetystä kuin helmaa nostamalla XD ) 


Kangas: 
Verson puoti ompelukerho Pääskyt
Musta trikoo Kangaskapina

Kaava: 
Ottobre Relaxed

Koko: 
42 (Lyhennettynä ja kavennettuna)   

2 kommenttia:

  1. Onpa kiva mekko! :) Minulla on ollut ongelmana itselle tehdessäni juuri se, että valitsen kokotaulukon mukaan oikean koon ja telttoja on tullut eikä oikein innosta pienentää. Silti en rohkena ottaa pienempää kaavaa, jos kuitenkin tulee pieni ja kangas menee hukkaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Jep, samasta kärsin minäkin. Ja varsinkin kun on aivan uusi lehti niin ei ole kokemusta mitoituksesta (mittailin kaavaakin, mutta silti sai pienentää. Onneksi tässä oli takasauma, niin onnistui kaventaminen ilman säätämistä)

      Poista