sunnuntai 28. elokuuta 2016

Mekko ja yökkäri









Vaikka olen aiemminkin koettanut vajuuttaa kaappeihin kertynyttä käsityötarvikevarastoani, nyt on käynnissä operaatio vanhat käyttöön. 
Helpottaa kummasti, kun ottaa kaappeja penkoessaan "shoppailuasenteen" ja tutkii asioita eri vinkkelistä. 

Tämän tuloksena syntyivät myös nämä kaksi vaatekappaletta. Oranssi-harmaa taskumekko ja vaaleanpunainen yöpaita on molemmat ommeltu uusimman suuri käsityö -lehden kaavalla koossa 116. 

sunnuntai 21. elokuuta 2016

Pääskyt

























 Verson puoti järjestää silloin tällöin  virtuaaliompelukerhon. 
Tällä kertaa satuin olemaan oikeaan aikaan Facebookissa ja ehdin napata itselleni ompelukerhopaketin. Paketin tultua siitä ilmestynyt kangas aiheutti hetken päänvaivaa, mutta facebookissa vilahdelleet kuvat uusimman Ottobren relaxed-mekosta ratkaisivat pulman. 

Itselle siis minttua :)
 (En muista milloin viimeksi minulla olisi ollut minttua. Ehkä ei ikinä) 

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun ompelin itselleni Ottobren kaavoilla, joten mitoitus mietitytti. Vaatteen mallin perusteella uskalsin ottaa kaksi numeroa pienemmän kaavan, kuin mitä kokotaulukko määräsi. Silti sain kaventaa takakeskisaumasta vielä miltei kymmenen senttiä pois, jotta vaate istui. 
Ja onneksi korjasin, koska ensimmäinen versio muistutti taas soputelttaa mekon sijasta. Mietin vielä, pitäisikö helmaa korjata hieman enemmän kapenevaksi. 
Jouduin nimittäin lyhentämään helmaa reilusti, jolloin kaavaan merkitty helman kavennus hävisi käytännössä kokonaan 
(niin ja minä kyllä menen siihen kokotaulukon 168 cm +-4 senttiä kategoriaan)   

Mutta kelpo mekkonen siis. Ajattelin yhdistää tätä viileämmillä keleillä viime talvena neulomaani pilvenreunalla-villatakkiin.


Olen ihaillut noita imetyskoruja pitkään, mutta en ole raskinut/saanut aikaiseksi hankkia sellaista. Nappikauppa  Punahilkkaan tuli myyntiin silikonihelmiä, satiininauhoja ja turvalukkoja ko. korujen tekemistä varten ja tilasin itselleni omat helmet. 
Ja onneksi tilasin, ovat aika ihanat ja pikku-ukko tykkää
 (ja sopivat yhteen mekon kanssa. No värin puolesta. Muutenhan tämä mekko ei oikein mahdollista imetystä kuin helmaa nostamalla XD ) 


Kangas: 
Verson puoti ompelukerho Pääskyt
Musta trikoo Kangaskapina

Kaava: 
Ottobre Relaxed

Koko: 
42 (Lyhennettynä ja kavennettuna)   

lauantai 6. elokuuta 2016

Versoilua























Tänään ei pitänyt ommella mitään. 
Kuitenkin sormia syyhytti ja pienimmäisen vaatekaapissa oli hupparin mentävä aukko. 

Tilanne korjautui ;) 

Tilasin keväällä Verson puodilta alennuksesta pari kangasta. Epähuomiossa tilasin itsellenikin joustofroteeta, kun ajatuksena oli trikoon hankkiminen. Froteesta syntyi kuitenkin itselleni tunikamittainen Ehta, tällä kertaa ilman huppua. (en nyt yhtään muista olenko blogannut näistä, mutta olen siis ommellut itselleni aiemmin kaksi ehtaa hupullisena)

Lopusta kankaasta ompelin tänään pienimmälle hupparin, jonka hupun vuoritin pojille aiemmin kesällä ompelemien merirosvopaitojen jäännöksellä. Käveriksi ompelin vielä tilkkukorista löytyneestä koira ja kuumailmapallo -trikoosta pipon.

Toinen kangas oli ihana Sokerihiiri, jonka ompelin jo toukokuulla 80 senttiseksi haalariksi. Tämä on toiminut päiväunihaalarina viileinä kesäpäivinä. 

I

perjantai 5. elokuuta 2016

Verkkosukat





Kuten olen joskus aiemminkin maininnut, kulutan mahdottoman paljon villasukkia. Oikeastaan kuljen aina joko paljain jaloin tai villasukat jalassa. Niinpä aina kun en tiedä, mihin käsityöhön tarttuisin, voin aloittaa villasukat. 

Näihin sukkiin käytin Novitan 7 veljestä ja lankaa kului vajaat kerälliset kumpaakin väriä. Silmukoita on 12 joka puikolla (eli 48 siitä taitaa tulla yhteensä) ja verkkokuvio on jaollinen neljällä. Halusin tehdä kuvioneuleen, mutta riittävän yksinkertaisen, jotta pääteltävää ei syntyisi paljon ja sukat tulisivat valmiiksikin (minulla on vieläkin päättelemättä kevättalvella neulotut Majapuu-villasukat... vaikka niissäkään ei ole kuin kahta väriä XD ).

Keltaista ja harmaata









Edellisten sarjaompelusten jälkeen päätin, että tartun vain yhteen ompelukseen kerrallaan. L:n mekko vastusti alusta asti ja oli keskeneräisissä varmaan pari viikkoa. Nytkin ompelin P:n paidan ensin loppuun ja kun sen tekeminen sujui isommitta ongelmitta innostuin tekemään mekokin valmiiksi. 

Mekon pääntie vetää harmillisesti kurttuun. Purin pääntiekaitaleen irti kaksi kertaa, mutta kolmatta kertaa hermo ei enää kestänyt. Pistän osan tästä uudella ompelukoneella opettelun piikkiin. Menee kai aikansa ennen kuin uuden koneen tuntumaan tottuu. Mekon pääntie on avonaisempi takaa kuin edestä. Saa nähdä, miten se asettuu tytön päälle. 

P:n paita taas onnistui paremmin. Mietin, onkohan marjanallet liian pienten kuosi eskarille, mutta tummanharmaa tasku ja kanttaukset ryhdistävät mielestäni paitaa ja vievät ehkä vähän huomiota kuosistakin (joka tietysti minusta on ihana, samoin kuin sinappinen väri...) 

HommaHuoneen värihaastekin on ollut tässä useamman kuukauden unohduksissa, mutta elokuu kuuluu siinä murretuille väreille, joten sinapinkeltainen paitahan sopii siihenkin. 




Mekko: 

Kaava 
SK 7/2016

Koko
116

Kangas
Kangaskapina


Paita: 

Kaava 
OB 6/2013 (MR Bear)

Koko
116

Kankaat
Marjanallet-trikoo PaaPii
Harmaa joustocollege ja resori Kangaskapina