torstai 26. kesäkuuta 2014

Hiiviö










 Tämä on erään suloisen, pienen pojan oma Hiiviö-takki.
Idea ja olemus on lainattu Mutturalla-blogin Annikalta, toteutusta varten sain kuitenkin tehdä ohjeen uusiksi eri langalle ja muutin silmukatkin kiinteistä puolipylväiksi. 

Takin kaveriksi surautin Noshin lippapipo-kaavalla pipon. Jotenkin minulle tulee tästä yhdistelmästä mieleen tämä, joten ideaa on lainattu vähän sieltäkin. 



Takki 

Ohje
Mutturalla-blogi (oma muunnos)

Koko
98/104 

Lanka 
Novita Isoveli
Novita 7 veljestä


Pipo

Kaava
Nosh

Koko
M

Kangas
Pehemiä

 
 

sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

P:n farkut





P ei tykkää farkuista. Ei yhtään
Housujen on oltava mukavat ja rennot ja lahkeiden riittävän pitkät. 
Ostin eräästä nimeltä mainitsemattomasta vaatekaupasta P:lle kolmet collegehousut, vain todetakseni, että ne eivät käy P:lle. (Housujen ompeleminen ei ole lempihommaani, enkä ikinä tule ostaneeksi niitä yksivärisiä kankaita, joista housuja olisi hyvä tehdä...)  Kun lahkeiden pituus on sopiva, tippuvat housut päältä. 

Olen siivoillut komeroani ja todennut, että erilaista kierrätysmateriaalia on kertynyt niin paljon, että  kasaa pitäisi vähän vähentää. Tähän käytin omat, puhki kuluneet farkkuni (ovat siis ohueksi ja pehmeäksi pidetyt). Etutaskut näyttävät vähän hoopolta, mutta P rakastaa taskuja housuissa, joten nyt niitä on sekä edessä että takana :) (poistin vyötärökujasta liian kireän kuminauhan, pysyvät ylhäällä pelkällä resorillakin)

Kaava
OB 3/13 (pidennetyllä lahkeella) 

Koko 
92(+) 

Kangas
vanhat farkut
resori Sampsukasta 

Kiva vai Kamala



…Kun on hyvin Pieniälyinen Karhu saattaa joskus käydä niin että kun Ajattelee Asioita, sitä saattaa Ajatella sellaisia Asioita jotka ovat aivan Asiallisia silloin kun ne ovat vielä päässä mutta muuttuvat kokonaan kun ne tulevat esiin…
-A.A.Milne-

Käsitöiden kanssa on vähän samanlaista toisinaan. Kun on hyvin Pieniälyinen Ompelija saattaa joskus käydä niin että kun Ajattelee Ompeluksia, sitä saattaa Ajatella sellaisia Ideoita jotka ovat aivan Toimivia silloin kun ne ovat vielä päässä, mutta muuttuvat kokonaan, kun ne toteuttaa... 

Tämä on nyt niitä. 
En tiedä, onko tämä kiva vai kamala.

Kaava: 
Moda 5 - 6/2014

Koko 
40
  
Kangas 
kauan kaapissa ollut farkku

torstai 19. kesäkuuta 2014

Pikapikaa




Armaalla uusi puhelin, johon ei kuulemma  ole koteloa saatavilla. 

 Ompelin jämäkankaista mallia "sukka", eli ei kommervenkkejä vaan pussukka, joka suojaa enimmiltä naarmuilta ja on sen verran kireä, ettei puhelin heilu sen sisällä. 


 

sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Aaltoja, aaltoja











Sunnuntai. 
Pehemian pussista löytynyt neulos kutkutteli mieltä ja kaivelin sen kaapista. 
Saksin takin osat Iloisen Murmelin ohjeella ja lainasin hihakaavan (yllättäen) Onion 2035sta. Jo vain on hyvä aloittaa arkinen aherrus huomenaamulla.

Kaava
Iloinen Murmeli

Koko
oma

Kangas
Pehemia

lauantai 7. kesäkuuta 2014

Villakoiria




Aamulla kiukutti. Oli kireä olo ja ajattelin, että jonkin helpon ja nopean ompeleminen helpottaisi. Kun keskittyy johonkin, unohtaa turhan kiukuttelun (ja ompeluksen valmiiksi saaminen on aina jotenkin palkitseva tunne). 

Ilmeisesti en ollut ainoa, jolla oli ylikireyttä: ompelukone ei tahtonut tehdä yhteistyötä kaksoisneulan kanssa ja langat katkesivat varmaan parikymmentä kertaa ompelun aikana. Lopputuloksena ei niin kamalan kauniisti tehdyt kanttaukset ja käänteet. Hermohan siinä kiristyi ompelijalta entisestään. (eikä tämä valokuvauskaan ollut tänään niitä vahvimpia puolia...)

 Mutta kangas on ihanaa ja mekko vilpoinen, joten loppujen lopuksi mielialakin parani. 

Kaava
Onion 2035
 (ilman empiresaumaa ja hihoja) 
 
Koko
(ilman saumavaroja)  

Kangas
Viljamin puodin Puudeli