perjantai 29. maaliskuuta 2013

Pupuja ja tipuja



Hyvää pääsiäistä kaikille!

Kaksi- ja kolmevuotiaiden kanssa askartelemisessa on ainakin minun mielestäni omat haasteensa. Haaste 1:  intoa on enemmän kuin taitoa, haaste 2: kärsivällisyyttä on suunnilleen saman verran kuin ikää eli vähän ja vielä vähemmän. (Nämä molemmat pätee myös ja ennen kaikkea minuun, joten se on varmaan se kaikkein haastavin juttu. Ja totta puhuen mie TOIVON, että kohta 1 pysyy voimassa, koska jos muksut innostuvat asioista läpi elämänsä voi olettaa heidän myös oppivan uusia asioita :) )

Nämä puput ja tiput valmistuivat kahdella eri askartelukerralla, koska sekä äidin kärsivällisyys että lasten keskittymiskyky riittivät toistamaan töiden kaikki vaiheet vain kahdesti/lapsi/askartelukerta (eli oikeasti näitä on 4 pupua ja 4 tipua) Vielä kun oppisin valmistelemaan ennalta, niin itse askartelu sujuisi vielä sopuisammin (eikä lasten tarvitsisi seurata vierestä kun äiti leikkaa vieläkin käpäliä).

Pörröturkit mummon kaappien kätköistä ja muut askartelutarvikkeet mikä mistäkin. Muistelen itse joskus lapsena tehneeni pienempiä tipuja tällä idealla.
Posted by Picasa

maanantai 25. maaliskuuta 2013

Korillinen lisää omppuja

Taskut on paras osa vaatetta, jos kysytään 3-vuotiaalta. Niissä voi kuljettaa aarteita.

Molempia kankaita jäi jäljelle reilusti vielä liivihameen jälkeen, joten sama yhdistelmä päätyi vielä housuihin (enkä mene vannomaan, etteikö vielä jäljelle jääneistä tilkuistakin jotain synny) . Housun kaava on taas lainattu, tällä kertaa piirretty valmisvaatteesta. Koko on 92/98 ja malli vastaa ehkä kokoa 86/92, joten kasvunvaraa on... (jostain syystä 2-vuotías oli yhteistyöhaluisempi kuin 3-vuotias ) 





Tässä ihan perushousut Siksakkia -kirjan mallilla (koko 2-v. mutta lisäsin lahkeisiin resorit, joten näissäkin on pituutta reilusti). 



lauantai 23. maaliskuuta 2013

Ompunvihreää

Tänään aurinko paistoi lämpimästi ja hyytästä tuulesta huolimatta ajatukset kääntyivät tulevaan kevääseen. Syystä, jota en muistanut enää edes siinä vaiheessa, kun hain kangaspaketin postista, tilasin viime syksynä limenvihreää collegea Sampsukasta. Kangas talvehti komerossa ja tänään siitä syntyi yhdessä Noshin Omppuvelourin (joka taas oli peräisin Käpysestä) kanssa kaksonen eiliselle liivarille. (olen laiska piirtämään kaavoja, joten käytän usein samaa kaavaa, mikäli siitä tehty vaate istuu käyttäjälleen)



Itse pidän tästä yhdistelmästä ja tuo tumman ruskea taittaa limenvihreää niin, että siitä ainakin minun silmissäni tulee ihanan keväinen omenanvihreä.

Muoks. Päivän lainahan on nuo taskut, joita paljon on OEssa nähty :) Piirsin ne suoraan Ottobren 4/12 lehden Funny foxin kaavasta. 
Posted by Picasa

perjantai 22. maaliskuuta 2013

Sateenvarjoja


Siivouspäivä. Olen pari päivää myllännyt kodinhoitohuoneessa ja siivonnut sitä nurkkiaan myöten. Tänään oli viikkosiivouksen vuoro, mutta lasten päiväuniaikaan tarvitsin jotain, joka irrottaisi hetkeksi luuturätistä ja kumihanskoista.
Syntyi liivihame ihanasta sateenvarjokrepistä




Kankaan sain muuten vain tuttavalta.(Kiitos siitä!)  Kuulemma on vanhaa mummon aarteista. Käyttämätöntä ihanaa puuvillakreppiä. Kaava liivihameseen Suurestä Käsityölehdestä 5/2009. Napit kierrätettyjä, äitini kantoi joltain kirpputorilta, mielestäni juuri oikean väriset. Mekko istuu käyttäjälleen, joka sen nähtyään vaati saada sen heti päälleen.
Posted by Picasa

keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Pikkupikkupyyhe


Oli kerä lankaa ja tarve välityölle. Langasta piti vuosia sitten tulla vauvalle nuttu, joka ei sitten valmistunut ikinä(vauvakin täyttää kesällä neljä...). Olieilen tein -blogin ohje keittiöpyyhkeestä. 

 
Syntyi esikuvaansa pienempi ja vaisumpi, mutta yhtä kaikki ihana pikkupikkupyyhe, jonka saa pikkusiskoni.
Posted by Picasa